Janne Pihlaja Politiikan kirjanpitoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Sampsa Kataja

Sampsa of Finland: kansanedustajan maksettava postimerkitkin

Muutama päivä sitten päästiin arvokeskustelemaan äänekkäästi, kun Keskusta halusi toimimatonta sääntelyä alkoholipolitiikkaan.

Nyt päästään keskustelemaan kohtuullisuudesta, kun Kokoomuksen Sampsa Kataja valittaa kansanedustajan 8000€ kuukausituloistaan.

Iltalehden kyselyssä jo yli 120 000 ihmistä on käynyt vastaamassa kysymykseen: “Pitäisikö kansanedustajan tienata yli 8000 €/kk”. Poikkeuksellisen korkea määrä mielipiteensä ilmaisijoita.

Tulos näyttää harvinaisen selvältä: 90% vastaajista ei halua lähteä korottamaan kansanedustajien palkkoja.

Kun mikään ei riitä

Mistä me jäämme muistamaan porilaisen kokoomuskansanedustaja Sampsa Katajan? Huikeista saavutuksistaanko kansakunnan hyväksi pientä, nimellistä korvausta vastaan vai mistä?

Jäämme muistamaan hänet ensi sijassa Rovaniemen kelkkatehdasgatesta ja ikimuistoisesta puheestaan eduskunnassa, nautittuaan ensin demarien jouluviinat.

Nyt jäämme muistamaan hänet myös alipalkattuna kansanedustajareppanana, jolle reilu 8000 euroa ei ollut kohtuullinen korvaus menetetystä vapaa-ajasta. On ollut kohtuuttoman kivikkoinen taival.

Olisiko kansalaiskeräyksen paikka?

Pettääkö kokoomus metsänomistajat ?

Kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja kaavailee aivan uuden metsäveron eli ns. metsämaksun käyttöönottoa (Yle Satakunta 10.2.2014). Siksi joutuu kysymään kiristääkö Jyrki Kataisen kokoomusvetoinen hallitus toisen kerran metsänomistajien verotusta. Puun myyntitulon veronkorotuksen Kataisen hallitus on jo toteuttanut. Suoraan sanottuna Kataisen hallituksen linja on omituinen, koska se suosii omassa veropolitiikassaan ulkomaista kivihiiltä ja syrjii puuta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä