*

Janne Pihlaja Politiikan kirjanpitoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Paula Risikko

Sisäministeri kansalaisten turvallisuutta ja avointa yhteiskuntaa vastaan

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) lausunnot ovat kaikessa ristiriitaisuudessaan ja epäloogisuudessaan huolestuttavia.

Ministeri Risikolla ei Ylen TV 1:n Ykkösaamussa ollut esittää mitään olennaisesti uutta muslimiterrorismin torjumiseksi. Käytännössä ei ole keinoja seurata sen enempään maassa olevia kuin tänne tuleviakaan ISIS-terroristijärjestön taistelijoita. Suomen rajoja ei näet valvota (itärajaa lukuun ottamatta).

Ovatko politiikot neroja?

Kukaan ei enää nykypäivänä kiistä, etteikö Vincent Van Gogh olisi nero, mutta eläessään tätä taiteilijaa ei juuri arvostettu. Hän sai myytyä vain yhden ainoan taulun, ja senkin vain siksi, koska hänen veljensä taivutteli kaverinsa ostamaan Vincentiltä maalauksen.

Sipilä, Orpo ja Risikko. Heillä kaikilla on veriset kädet!

http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201708212200341133_u0.shtml Hienoa et täällä aletaan vihdoin heräämään. Vai aletaanko sittenkään? Se on vaan perseestä, että ensin pitää sattua,ennenku aletaan miettimään, kuinka huonosti on toimittu!! Nyt se vaati ihmisuhreja ja tuokohan tuokaan vielä parannuksia tähän hallitsemattomaan maahanmuuttoon? Noudatettaisiinko vihdoin vaikka Dublinin sopimusta. Tämäkin oltaisiin vältetty, kun sitä olisi noudatettu.

Maakuntavaltuustot voitaisi ottaa mukaan sotelakien valmisteluun

Arvasin sen, maakuntavaalit saattavat sittenkin peruuntua! Lännen Media kertoi tänään, että sote-neuvotteluja kokoomuksen osalta vetävä sisäministeri Paula Risikko tahtoo “vähintään keskeyttää” maakuntalain ja soten järjestämislain lakiesityksen käsittelyn eduskunnassa mikäli järjestämislaki pysähtyy perustuslakivaliokuntaan. Lakipakettien pitäisi olla valmiina ihan viimeistään lokakuussa, jotta vaalit voitaisi toimittaa tammikuussa millään tavalla legitiimisti.

Risikon tivoli

 Sisäministeri Risikko vastasi eduskunnassa kysymykseen Järvenpään poliisilaitoksen säilymisestä.

Vastaus oli tekninen tyrmäys: poliisit ovat tulevaisuudessa enemmän pyörien päällä kuin istuvat joissain toimistossa. Selkokielellä tämä voisi olla: poliisiasemaa ei lakkauteta mutta…siitä tulee ehkä taukotila.

Sisäministeri Risikko ja kadonneiden maahantulijoiden metsästys

 

Sisäministeri Paula Risikon mukaan viranomaisilta on hukassa yli 4000 laitonta maassaolijaa. Näiden henkilöiden joukossa voi olla kovan luokan terroristeja, rikollisia yms. henkilöitä jotka muodostavat turvallisuusuhkan Suomen sisäiselle turvallisuudelle. Miksi tällaisen tilanteen on annettua tapahtua? Miksi kielteisen päätöksen saaneita tai laittomasti maassa muuten oleilevia ei ole otettu säilöön silloin kun siihen on ollut mahdollisuus?

 

Pisaratartunnan leviäminen pysähtyi

Olen neljä vuotta seurannut politiikan tekoa lähietäisyydeltä. Suurin hämmästykseni ja ihmettelyni aihe on se, että kuinka heppoisin perustein tehdään suuriakin ratkaisuja.

Yksi näistä on Pisara-rata, joka kiertäisi maan alla Helsingin niemellä. Aikoinaan laskettiin, että hanke olisi kannattava. Sitten huomattiin, että laskelmat oli tehty täysin vääristä lähtökohdista. Asiat ynnättiin uudelleen ja todettiin, että kustannukset ovat yli kaksinkertaiset hyötyihin nähden. Hankkeen toteuttaminen oli siten täysin järjetöntä.

Ei päätä ei häntää

Vuoden vaihtuessa astui voimaan monen muun lakimuutoksen ohella laki, jossa ei tunnu olevan otsikon mukaisesti päätä ei häntää. Lakimuutoksen idea on saada valtion tuella yli 57-vuotiaita pitkäaikaistyöttömiä töihin, jossa on vielä sellainen porkkana, että pitkäaikaistyöttömän voi ottaa töihin, vaikka tarjotusta työpaikasta olisi eilen potkittu pellolle vakituinen henkilö.

Helsingin Pisara-rata on täysin järjetön hanke!

Joskus asioiden valmistelu ja päätöksenteko on täysin käsittämätön prosessi. Yksi esimerkki siitä on Pisara-rata, jonka pitäisi kierrellä kahdeksan kilometriä Helsinginniemen kallioperässä.

Kokoomuksen uudet tuulet

 

Olen tässä vuosien varrella välillä ihmetellyt, että kuinka äärimmäisen vähällä kokoomuksen kansanedustaja Paula Risikko on päässyt median pihdeissä. En muista hänen kansanedustaja- ja ministerivuosilta yhtäkään kolumnistia / pakinoitsijaa, joka olisi piikitellyt häntä. Perusuutisetkin ovat olleet pikemminkin vain neutraaleja ja toteavia katsauksia hänen tekemisistä ja sanomista kuin jotenkin negatiivissävytteisiä tai kohun saattelemia. Täällä Puheenvuorossakin saa aivan etsimällä etsiä Risikkoa mollaavia kirjoituksia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä