Janne Pihlaja Politiikan kirjanpitoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Outokumpu

Maanalaiset aarteet taas ulkomaanpelleille

Eilisen paperi-Hesarissa DI Janne Korhonen kirjoittaa aiheesta, josta Uuden Suomen palstoillakin on keskusteltu

Korhonen on Outokummun historiasta väittelevä tutkija Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulussa. 

Mielipide on kirjoitettu Rautalammin skandium-löydön innoittamana. Koska  en löytänyt sitä Hesarin verkkoversiosta, kommentoin sitä täällä:

Outokummun Iso Kuva

Kirjoitukseni Outokummun Seudussa 23.03.2017

Outokummun Iso Kuva

Tämä aika ei suosi pidemmälle tulevaisuuteen katsovia visioita. Tästä huolimatta mielestäni yksi tehtävämme politiikan tekijöinä on katsoa kauas ja kehittää Outokumpua veto- ja valovoimaiseksi paikkakunnaksi.

Kotikaupunkini demokratian tila

Olen toiminut vuodesta 2013 kotikaupunkini kaupunginvaltuustossa. Valtuusto on kunnan ylin päättävä elin. Sen jäsenet valitaan neljän vuoden välein järjestettävillä yleisillä ja yhtäläisillä kuntavaaleilla. Kunnan kaikkea toimintaa ohjaa poliittinen päätöksenteko. Toiminnassaan kunnan on noudatettava demokratian periaatteita ja sääntöjä.

Kokeillaanpa videoblogia

No pitihän se minunkin kokeilla miten tämä videobloggaus oikein onnistuu, valitettavasti en saanut tuota videota näkymään tässä ikkunassa kunnolla joten jos kiinnostaa niin olkaa hyvä ja klikatkaa tätä alla olevaa linkkiä
http://turpeinen.info/vaalit/?p=1757

Suomen teollisuuspolitiikka

Suomen tämmänhetkisen hallitukselta puuttuu visio Suomen teollisuudesta. Valtion omistamia yhtiöitä omistaa Solidium, joka on sanonut, ettei se laita omistamien yhtiöiden hallituksiin omia jäseniä. Miten yhtiöitä hallitaan, jos ei hallituksista. Talvivaaraan sijoitettiin runsaasti rahaa muttei otettu aktiivista otetta, kaikki samat hallitusherrat ja tomitusjohtaja saavat jatkaa. Outokumpuun lykätttiin suuria summia ja sama meno jatkuu. Täällä parasta on se, että Outokummun TJ saa ylimääräisiä bonuksia, vaikka yhtiö tekee miljarditappioita ja hallitusta johtaa Ollila.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä