Janne Pihlaja Politiikan kirjanpitoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Mielipidetiedustelut

Kansakunta varoittaa omiaan – ala- ja ylämäkeä tarjolla!

HS junaili mieleisensä mielipidetutkimuksen puolueiden kannatuksesta. Kokoomus on vahva ykkönen, siis ylämäessä – Keskusta laskettelee vastuuministeriön uuvuttamana alamäessä - pääministeri Juha Sipilä on "vaihdetaan ukkoa vauhdissa" [?].

Sininen soinismi on taas kolmannen kerran peräkkäin alle virhemarginaalin [1. Voimmeko vetää mitään johtopäätöksiä – uudella tavalla, mitä mielipidetiedusteltu kansa viestittelee omilleen?

...

Yleisradio ostaa mielipidetiedustelut kokoomuksen kansanedustajalta

Moniakin on saattanut kiinnostaa, miksi hallituksen kannatuksen lasku ei koettele yhtä kovakouraisesti kokoomusta kuin perussuomalaisia, vaikka vastuu jakautuu puolueiden kesken melko tasan. Eräs selitys voi löytyä siitä, että valtiontalouden leikkaukset eivät koettele yhtä rajusti kokoomuksen kannattajia, jotka yleensä ovat parempituloisia kuin perussuomalaiset.

Vasemmistoliitto on ajanut tyhjiöön

Kansan Uutisten entinen päätoimittaja Yrjö Rautio kommentoi, että 

- Vasemmistoliitto teki oikean ratkaisun,kun se päätti pysyä hallituksessa.

Mikäli Vasemmistoliitto olisi lähtenyt hallituksesta sillä olisi ollut kaikki nykyisen hallituksen tekemiset niskassaan.

Varsinkin kun Perussuomalaiset ja Keskusta ovat oppositiossa Vasemmistoliitolle ei olisi jäänyt siinäkään vaihtoehdossa mitään roolia oppositissa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä