Janne Pihlaja Politiikan kirjanpitoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Vastuunkanto

Opetusministeri Grahn-Laasonen huolestuu omista ja hallituksen päätöksistä

Uusi Suomi uutisoi kuinka Sanni Grahn-Laasonen on huolestunut Hufvudstadbladetissa amislaisista. Yle uutisoi kuinka hän jakaa huolen yliopistosairaaloiden tutkimusrahoihin suunnitellusta leikkauksesta. Onhan se mukavaa, että joku on edes huolissaan, mutta nyt kaivattaisiin tekoja eikä ainakaan lisää huonoja päätöksiä.

Lähiopetus vähentynyt radikaalisti ja keskeyttämiset kasvussa

Kansakunta varoittaa omiaan – ala- ja ylämäkeä tarjolla!

HS junaili mieleisensä mielipidetutkimuksen puolueiden kannatuksesta. Kokoomus on vahva ykkönen, siis ylämäessä – Keskusta laskettelee vastuuministeriön uuvuttamana alamäessä - pääministeri Juha Sipilä on "vaihdetaan ukkoa vauhdissa" [?].

Sininen soinismi on taas kolmannen kerran peräkkäin alle virhemarginaalin [1. Voimmeko vetää mitään johtopäätöksiä – uudella tavalla, mitä mielipidetiedusteltu kansa viestittelee omilleen?

...

Kokoomus ei ole vastuunkantajapuolue

Alunperin ajattelin kirjoittaa tämän kirjoituksen puheenjohtajavaalin jälkipyykkinä, mutta se jäi lojumaan kovalevyn uumeniin. Puoluetoverini Nico Siltasen 30.8.16 julkaisema kirjoitus Kokoomuksen kujajuoksu sai minut kirjoittamaan tämän loppuun.

Heikkohermoiset hötkyilevät

Suomella ei ole enää varaa siihen, mitä Jyrki Kataisen / Alexander Stubbin hallituksessa edellisellä vaalikaudella tapahtui. Vastuunkannon tiukassa paikassa rintamasta lipesivät niin Vihreät kuin Vasemmistoliittokin, joille Suomen tarpeet olivat sivuseikka. RKP:n Carl Haglund kertoi julkisuudessa avoimesti pettymystään edellisen hallituksen loppusuoraan, jota leimasivat monet ristiriidat, päätöksenteon vaikeudet sekä hallituspohjan kaventuminen. Häneltä katosi usko järkevän politiikan tekemiseen siinä määrin, että lopetti oman poliittisen osallistumisen kesken. 

Vaalipeli käy jo täysillä!

Olen Kärpäsenä Katossa...

Jo nyt on selvää että hallitus on epäonnistunut, ja että Suomen tilanne vain pahenee!

On jo alkanut poliittinen peli siitä ketä kansa tulee syyttämään, eli nyt jo pelataan äänistä hallituksen (hyvinkin todennäköisen) kaatumisen jälkeen.

Vaikka Sipilä kepulit - hallitus onnistuivatkin siirtämään vaalit näin manipuloiden demokratiajärjestystä, saadakseen aikaa varmistella, ja  korjata kannatuslukuja...

Ovat vaalit kuntainvaalit jo käytännössä ovella!

Lisää yksittäistapauksia

Turvapaikanhakijan epäillään raiskanneen 14-vuotiaan tyttölapsen tiistai-iltana Raisiossa.

Tällä kertaa Raision lähipalvelut (tm) on tuonut kaupunkiin rikkautta ja elinvoimaa. Turvapaikanhakija oli ehtinyt olla Suomessa vuoden päivät ja oli jo syrjäytynyt (vakioperustelu). Eikä valistuskaan (vakiotoimenpide) auttanut.

Huhujen mukaan jotkin tahot haluavat Naantaliinkin lisää pakolaisia, koska meidän on kuulemma kannettava vastuuta. Nyt sitä vastuuta sitten kannetaan Raisiossa. Sitä vain eivät kanna nämä maailmanparantajat, vaan viattomat naiset ja lapset .

Kansanedustajien vastuunkanto - mitä sen pitäisi olla ja mitä se oikeasti on?

Kuten tiedämme, kansanedustajaa repii eri suuntiin monenlaiset voimat, joille hänen pitäisi olla uskollinen. Tämä aiheuttaa kansanedustajille melkoisia paineita ja ristiriitoja varsinkin, jos omat ja puolueen prioriteetit eivät ole selvät ja selkäranka ei ole taipuisa.

Äkkiä mietitttynä tulee mieleen ainakin seuraavat viisi eri kohtaa, jotka kansanedustajan tulee mielestäni ottaa huomioon päätöksiä tehdessään. Mukana on myös kuudes, joka ikävä kyllä nyky-Suomessa tuntuu olevan se ylin auktoriteetti ja joka kumoaa aina viisi ensimmäistä.

Suomen etu

Kolmikannan yhden kolmasosan kaksinaismoralismi

Hallitus on julkistanut viime tiistaina leikkauslistansa jotka on haukuttu maanrakoon ja vielä syvemmälle ay-liikkeen, opposition, työntekijöiden, opiskelijoiden, lapsiperheiden jne. osalta. Kukaan poliittinen päättäjä ei leikkauksia halua toteutettavan, mutta ay-liikkeen kaksinaismoralismin takia ne on pakko toimeenpanna, koska se ei halunnut suostua kaikkia hyödyttävään yhteiskuntasopimukseen.

 

Pariisin ilmastokokous 2015 – uhkat ja mahdollisuudet

Kuva, jossa maapallosta juuri Eurooppa kylpee auringossa, kuvaa hyvin sitä tilannetta, jonka takia esimerkiksi Kioton pöytäkirja ei ole ollut millään tasolla toimiva lista sitoumuksia. Pöytäkirja ei ole sitouttanut suurinta osaa suurista päästäjistä (esim. USA, Kiina, Intia) ja siten Euroopassa ja Australiassa se on vähentänyt oikeastaan vain työllisyyttä.

Äänestätkö tuplat ?

Eduskunnan keskeisin tehtävä on lakien säätäminen. Budjettivallan käyttäminen on lainsäädäntövallan ohella toinen eduskunnan perustehtävistä. Mielenkiintoni kohdistuu näihin molempiin eduskunnan päätehtäviin, joista molemmista minulla on akateeminen korkeakoulutus sekä pitkäaikainen työkokemus. Lienen ainoa Uudenmaan ehdokas, jolla akateeminen tuplatutkinto, ja vieläpä eduskunnan päätehtävistä. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä