Janne Pihlaja Politiikan kirjanpitoa

Kaikki blogit puheenaiheesta SVL

612-marssi: kaikki eivät olleet natseja, mutta kaikki hyväksyivät natsit

Itsenäisyyspäivänä järjestettyä 612-marssia voi nähdäkseni aivan aiheellisesti kutsua natsien ja heidät hyväksyvien äärioikeistolaisten marssiksi lukuisien aihetodisteiden johdosta.

Seuraavat asiat ovat käsittääkseni riidattomia.

Overtonin ikkuna, eli miksi natseja vähättelevät ovat väärässä

Itsenäisyyspäivänämme järjestetty maanpetoksellisten ainesten mielenilmaus on saanut odotettavalla tavalla tuekseen lukuisia vähättelijöitä, ymmärtäjiä ja suoranaisia hyväksyjiä. 

Isänmaallisuutta vastaan marssimisesta

Huomenna maamme 99. itsenäisyyspäivänä Helsingissä järjestetään marssi itsenäisyyttämme vastaan.

Arhinmäki bailaa Palefacen musiikkivideolla myös AFA:n tunnusten kanssa

Mediassa on noussut kohu laulu- ja soitinyhtye "Huolestuneet kansalaiset", solistinaan Karri "Paleface" Miettisen musiikkivideosta, jonka taustalla on huomattu bailaavan myös heinäkuun lopulla Puotilassa sattumanvaraisesti valikoituneen vanhuksen surmasta epäillyn miehen. 

Samalla videolla bailaa myös tunnettu vasemmistopoliitikko Paavo Arhinmäki.

Palefacen videolla gfffögkhdj

Palefacen "Emme suostu pelkäämään" -videolla on joukkokohtauksessa esiintynyt tyyppi, joka sittemmin puukotti ihmisen Itä-Helsingissä.

Kyllä, tästä on about yhtä vahvat näytöt kuin Jesse Eppu Torniaisen harrastuksista Asema-aukiolla vähän aiemmin. Eli todennäköisesti joo, kyllä tappoi.

Isäm maa ja äidin kieli

Ihmisellä on perustarve olla hyväksytty, kuulua johonkin, tulla kuulluksi, olla joku. Tätähän ei tarvitse selittää, aikuiset ihmiset tietävät sen kyllä.

Tiedättekö, mikä on "isämmaan pulustaja"? Se on pilkkanimi ihmiselle, jolla on lukihäiriö, mutta joka siitä huolimatta kirjoittelee aktiivisesti rasistisia kommentteja netin viharyhmiin.

Onko mikään rikoslainsäädännössämme esteenä SVL-järjestön aisoihinpanolle?

Miksi kansalaisille ei kerrota, mitä hyötyä hallituksen lupaamilla lain tiukennuksilla on SVL-järjestön tapauksessa? Ovatko ne tämän järjestön tavoitteita tukevia (vaikkakin toisin annetaan ymmärtää) tai miksi jätetään kertomatta rasismi-lakien tiukennuksen tosiasiassa tarkoittavat?  Kun tavoitteeksi asetetaan järjestyneen rasismin kielto, selkokielisesti puhuttaessa viitataan tavoitteeseen kieltää rasistiset järjestöt, mikä on eri asia kuin rasismin eli määrätyn ideologian kieltäminen. Tämä ei toteudu lainsäädännöllä, vaikka kuinka tätä toivotaan.

Onneksi järki voitti!

Viimeisen viikon aikana on Suomessa lähes ainoaksi puheenaiheeksi noussut Suomen vastarintaliikkeen (SVL) järjestämän mielenosoituksen tapahtumat Elielin aukiolla. Tuhannet suomalaiset ovat osoittaneet mieltään rasismia vastaan ympäri Suomea. On myös vaadittu puuttumista ääriliikkeiden toimintaan lainsäädäntöä muuttamalla. Mielenosoitukset asian ympärillä ovat oikeutettuja. Niillä haluttiin osoittaa suomalaisten suuren enemmistön vastustavan ääriliikkeiden rasismia ja kaikenlaista väkivaltaa vastaan.

SVL on pysäytettävä, mutta sitä ei tarvitse kieltää

Hallituksemme on tänään esittämässä uusia linjauksia ääriliikehdinnän kitkemiseksi. On sanomattakin selvää, että maamme natsiongelma pitää hoitaa. Helsingin traagiset tapahtumat eivät yllätä, sillä väkivaltaa on harjoitettu jo vuosia. SVL:n kaltaisille rikollisryhmittymille on kerta kaikkiaan laitettava stoppi.

Vääriä lakeja: Jimi Karttunen ja SVL ja mielipiteen rajoittaminen v1.2

Jimi karttusen traaginen kuolema on nostattanut äärimmäisen suuren porun väärästä asiasta. Jos lakeja ja käytäntöjä aiotaan lähteä muuttamaan, niin aloitettaisiinko loogisesti oikeasta päästä.

 

Oikeasti, jos jätämme vihervasemmistopropagandan huomioimatta - mikä äänekkyyden vuoksi on tietenkin hieman hankalaa - niin kysehän ei ole poliittisesta väkivallasta vaan väkivallasta. Poliittinen väkivalta on organisoitua, systemaattista ja yhteiskuntajärjestystä horjuttavaa, Karttusen tapauksessa mikään näistä määritelmistä ei täyty.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä