Janne Pihlaja Politiikan kirjanpitoa

Kaikki blogit puheenaiheesta STX

EU:sta välillä hyviäkin uutisia

Raumalaisille hyviä uutisia EU:n budjettivaliokunnasta: Euroopan parlamentin budjettivaliokunta hyväksyi keskiviikkona 19.11.2014 esityksen Euroopan globalisaatiorahaston varojen käytöstä Suomen hyväksi. Rahoituksen (1,43 miljoonaa euroa) avulla on tarkoitus edistää STX Finland Oy:n Rauman telakalta irtisanottujen työntekijöiden työllistymistä. Ennen rahoituksen lopullista hyväksyntää Euroopan parlamentin ja ministerineuvoston on vielä hyväksyttävä esitys.

Onhan se hyvä uutinen

Kun perussuomalaiset, yhdessä Vasen ryhmän kanssa jättivät aikanaan eli 8.2 2013 välikysymyksen hallituksen talous-ja elinkeinopolitiikasta, piti tuo kysymys sisällään myös syvän huolen STX:n tulevaisuudesta.

Kysyimme tuolloin mm., että onko hallitus valmis turvaamaan TUI 1 ja TUI 2 -risteilyalusten rahoituksen tarvittaessa esimerkiksi valtion pääomasijoituksella STX Finlandiin?

Suomen teollisuuspolitiikka

Suomen tämmänhetkisen hallitukselta puuttuu visio Suomen teollisuudesta. Valtion omistamia yhtiöitä omistaa Solidium, joka on sanonut, ettei se laita omistamien yhtiöiden hallituksiin omia jäseniä. Miten yhtiöitä hallitaan, jos ei hallituksista. Talvivaaraan sijoitettiin runsaasti rahaa muttei otettu aktiivista otetta, kaikki samat hallitusherrat ja tomitusjohtaja saavat jatkaa. Outokumpuun lykätttiin suuria summia ja sama meno jatkuu. Täällä parasta on se, että Outokummun TJ saa ylimääräisiä bonuksia, vaikka yhtiö tekee miljarditappioita ja hallitusta johtaa Ollila.

Hallitus ei voi investoida kenenkään tulevaisuuteen

Tavallinen suomalainen menee Säästöpankkiin ja hakee lainaa. Ensimmäisenä pohditaan hakijan takaisinmaksukykyä. Jos sitä on, lainaa tulee. Ajan mittaan laina maksetaan korkoineen takaisin ja asia on on loppuun käsitelty. Tämä on malliesimerkki arkipäivän investointitoiminnasta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä