Janne Pihlaja Politiikan kirjanpitoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Politiika

Kysymys Nikulalle

Luin Jouni Nikulan sekavan kolumnin 20.5. ja jäin miettimän miten sekavaan kirjoitukseen vastaisi. Ilmeisesti hän sai kimmokkeen kirjoitukseensa minun vastauksestani toimittaja L.

Aleppo vs Mosul

"Abu Ahmed -niminen entinen Isis-taistelija kertoo brittiläisen Sky News -kanavan haastattelussa, että jihadisteille on annettu määräys ampua kuoliaaksi kaikki, jotka pyrkivät pakenemaan äärijärjestön hallitsemilta alueilta." Iltalehti 30.10.)

Päämäärätietoisesti ylimielinen hallitus!

Muistan hyvin kuinka vuosi sitten opiskelijat osoittivat mieltä Smolnan edessä.  Hallitusneuvottelut olivat käynnissä ja kävin itse opiskelijoita jutustelemassa. He kertoivat silloin, että neuvottelijoista  vain Stubb oli käynyt heidän luona.

Olen amatööri

Kritisoin perusuomalaisten maahanmuuttopoliittista asiakirjaa ja kutsuin sitä rasistiseksi. Samalla pyysin maisterisjätkä ja peruspomo Timo Soinia irtisanoutumaan tuosta asiakirjasta ja sen sisällöstä. Timo Soini kommentoi kirjoitustani aiemmin tänään. Sitä toivoinkin. Valitettavasti Soini ei vastannut mitään syytöksiini vaan tyytyi vain kutsumaan minua amatööriksi.

Valtio ei opi mitään

Tuore ministeri Sirpa Paatero on lehtiuutisen mukaan sanonut, että valtio on oppinut jotain Talvivaarasta. Mutta voiko valtio oikeasti oppia mistään mitään? Minun mielestäni ei voi, koska valtio on instituutio, ei mikään oppiva orgaani. Kun päättäjät vaihtuvat niin saatu oppi katoaa kuin Talvivaaran osakkeen arvo kainuulaiseen korpeen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä