Janne Pihlaja Politiikan kirjanpitoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Pia Kauma

Mamut komut ja pamut

Jos Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalenin unelma olisi otettu tosissaan, niin Helsingissä olisi pian yksi kaupunginosa pelkästään sosiaalista apua saavia varten. Mikäli taas Kokoomuslaisen kansanedustaja Pia Kauman kuulemat jutut nykytilanteesta pitäisivät paikkansa, niin kyseisessä kaupunginosassa olisi kaikilla lapsiperheillä uutuuttaan hohtavat lastenvaunut. Kaikkihan saavat suunnilleen samat tuet, kuten on käynyt ilmi.

Lastenvaunugaten rasistiset taustaoletukset

Tyrmistyin muutama tunti sitten, kun huomasin kokoomuslaisen kansanedustajan Pia Kauman uusimmat kommentit viime päivinä paljon puhutusta #lastenvaunugatesta. Minusta on turhaa kommentoida yksittäisiä heittoja, joilla Kauma tekee eduskuntavaalikampanjaa. Haluaisin sen sijasta keskittyä keskustelun suurempiin linjoihin.

Me politiikan kultakalat


Kultakaloista elää sitkeästi väärä legenda, joka mukaan ne pystyisivät muistamaan asioita vain kolmen sekunnin päähän. Kultakalan muistiin viitataankin jos halutaan puhua äärimmäisen lyhyestä muistista.

Kultakalaparat. Todellisuudessa niiden muisti on lähempänä kolmen kuukauden luokkaa. Ei erityisen pitkä aika sekään, mutta huomattavasti pidempi kuin kolme sekuntia.

Lastenvaunukritiikki halutaan vaientaa

Hurskastelu ja verukkeet täyttivät netin. Kokoomuksen Pia Kauma kysyi, miksi maahanmuuttajille pitää hankkia sosiaalituella uudet lastenvaunut. A-studiossa hän halusi, että tällaiset väitteet selvitetään. Kysymys oli paloöljyä maahanmuuttokeskustelulle.

 

Lastenvaunurekisteri ja äkkiä

Tämän valtion elämä on täysin retuperällä. Ajatellaan nyt vaikka sitä, että maahanmuuttajillakin on oikeus hankkia lastenvaunut yhteiskunnan tuella. Perussuomalaiset ja kokoomusnuoret ovat aiemminkin arvostelleet tukirahojen käyttämistä maahanmuuttajien vaunuhankintoihin. Nyt kokoomusrouva Pia Kauma on liittynyt kuoroon. Lastenvaunut ovat nousseet arvoon arvaamattomaan.

Painajainen Kansakoulukujalla

Kokoomus on rallatellut menemään pitkään ja niin myös tämän alkuvuoden. Kunnes tuli syksy.

Nyt kokoomuksen puolustus on auennut juuri siitä, mikä on sen kannalta arin paikka. Puolueen hyvätuloiset poliitikot ovat kompuroineet julkisuudessa juuri sen näköisinä kuin heidän ei missään nimessä pitäisi siellä olla, elitistisinä oman edun tavoittelijoina.

Ensin oli tapaus Laura Räty, hänen kokoomustoverinsa Lasse Männistö ja Männistön keskustalaisen isän piiri pieni pyörii -leikki.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä