Janne Pihlaja Politiikan kirjanpitoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Mielenilmaisu

Trump mielenosoittajien paradoksi

Nyt kun Trump sitten vannoi valansa Yhdysvaltojen uudeksi presidentiksi toteutui myös jo viikkojen ajan tiedossa olleet ja suunnitellut mielenosoitukset ja ilmaisut. Osa niistä toteutui rauhallisemmin, osan suhteen oli ongelmia. Mielestäni ihmisillä on oikeus osoittaa mieltää asioiden suhteen, mutta mielestäni nämä ennen virkaanastumista ja minkäänlaista toimintaa toteutetut mielenosoitukset ovat melkoinen paradoksi, ja osittain kohdistuvat Obamaan ja hänen toimintaansa, joka ei uskoakseni ole heidän tarkoituksena.

Vihaa viisaasti

Viha on viisaan väline. Viisas kanavoi vihan paremman tilanteen hakemiseen, ajattelematon puolestaan henkiseen tai fyysiseen väkivaltaan.

Poliittisen lakon hinta 1400 työvuotta

Elinkeinoelämän keskusliiton laskelmien mukaan päivän mielenosoitus maksoi yhteiskunnalle noin sata miljoonaa euroa menetettynä bruttokansantuottona. Luku selviää EK:n jäsenyrityksilleen tekemästä kyselystä.

EK:n laskelma perustuu siihen, että normaalina päivänä bruttokansantuotetta kertyy noin 700 miljoonaa euroa.

Elinkeinoelämän laskelmien mukaan taloudellisten tappioiden suuruutta lisäsi se, että parin tunnin mielenilmauksen sijaan esimerkiksi paperimiehet ja ahtaajat olivat lakossa.

Sovinto?

Antakaa sille Lauri Lylylle kynä! Nopeasti! Ja pitäkää ne AKT jäärät ovien ulkopuolella.

 

http://bit.ly/ihmeita2015

 

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä