Janne Pihlaja Politiikan kirjanpitoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Kokoomuksen puoluekokokous

Koska gallup

Kokoomus vietti mielenkiintoisen ja tapahtumarikkaan puoluekokouksen viime viikonloppuna Lappeenrannassa. Toimin tänäkin vuonna äänivaltaisena edustajana. Tapasin runsaasti uusia tuttavuuksia sekä lämmittelin vanhoja suhteita, mutta yhtä lailla tuli seurattua ja keskusteltua asioista, jotka eivät aivan välity uutisotsikoista. Varsin hyvän taustan asioille saa Eero Haapalehdon muutaman päivän takaisesta blogista.

Kataislaisuuden & kokoomusdemareiden toinen tuleminen

Kokoomuksen puoluekokous valitsi tänään kaksi vuotiskaudelle Petteri Orvon. Petteri Orpo on esittänyt Kokoomuksen vasemmalle viemistä tarpeen vaatiessa ja edustaa niin sanottuja sosiaalireformisteja. Hän siis kuuluu puolueen sosiaalireformisteihin, joiden ideologiaan kuuluu valtion vahvan roolin säilyttäminen taloudessa ja yhteiskunnassa.

Kokoomuksen puoluekokous joutuu ottamaan kantaa hallituksessa jatkamiseen

 

 

Kokoomuksen kesäkuussa pidettävä puoluekokous äänestää puolueen puheenjohtajasta Lappeenrannan puoluekokouksessa.

Itse toivon, että puheenjohtajaehdokkaita tulisi Alexander Stubbin ja Elina Lepomäen lisäksi vielä lisää.

Kokoomuksen puoluehallitus 1 - 0 jäsendemokratia

Toivoin, että Kokoomuksen puoluekokous olisi oppinut viimekertaisesta puoluekokouksesta Rovaniemellä, että on olemassa järkeviäkin tapoja toteuttaa aloitteidenkäsittely. Olin väärässä. Puoluekokoukseen osallistuville kerrottiin tiedotteessa: “Puoluekokoukselle jätettyjen aloitteiden käsittely aloitetaan perjantaina ja aloitteet, joihin ei tule vastaesityksiä, käsitellään heti loppuun asti. Mikäli puoluehallituksen esitykseen tulee vastaesitys ja siitä joudutaan äänestämään, siirretään äänestys tapahtuvaksi sen jälkeen, kun kaikkien aloitteiden yksityiskohtainen käsittely on päättynyt.

Vapaavuoren suuret kokemukset?

Siitä lähtien kun Katainen 05.04.2014 heitti pyyhkeen kehään on Hesari ja osittain muukin media hehkuttanut sitä, kuinka Jan Vapaavuorella on suuri kokemus Kokoomuksen puheenjohtajaksi ja pääministeriksi. Tästä kokemuksen määrästä ja laadusta olen eri mieltä:

Oikeista töistä: 1991-92 hetki tutkijana; 2001-03; tj Track & Field Finland Oy, Suomen urheiluliiton urheilumarkkinointifiliaali (http://www.sul.fi/sivut/track-field-finland-oy), mistä irtosi heti eduskuntaan päästyään.

Kokoomuksen puheenjohtajavaalista

Kansallisen Kokoomuksen puoluekokousväki valitsee pian puolueelleen uuden keulahahmon. Tämä on monelle kaltaiselleni nuorelle ensimmäinen kerta oman poliittisen uran aikana, kun tähän mystiseen ja kohua herättävään prosessiin on mahdollisuus osallistua. En kuitenkaan tässä kirjoituksessa aio syventyä liioin puoluekokousta todennäköisesti edeltäviin juhannustaikoihin tai tähtikarttoihin. En myöskään liioin käy läpi ehdokkaiden ominaisuuksia. Sen sijaan aion lyhyesti avata kokoukselle asettamiani odotuksia ja tämän hetkistä asetelmaa.

Kokoomus! Näin kuokkavieraille tulee vastata!

 

Susanna Kaukinen porukoineen on ajatellut tulla vierailulle puoluekokouksemme läheisyyteen Lahteen. Tähän on valmistauduttava vastaamaan rajuin ja tarkasti suunnittelluin toimenpitein. Kuokkavieras on yllätettävä ja sen taistelutahdon murskaamiseen vahvimman aseen kerron tässä ja nyt.

 

Kokoomus valitsee kuvaansa

Olisiko Kokoomuksen puoluekokouksella rohkeutta valita puheenjohtajaksi ja pääministeriksi henkilö, jolle terveys- ja sosiaalipolitiikka ei ole vain kuluerä, vaan olennainen osa kansalaisten turvallisuuden tunnetta? Tulisiko puoluejohtajaksi valita henkilö, jossa suorastaan henkilöityy Suomen sitoutuminen länteen ja laajemmin globaaliin maailmantalouteen? Pitäisikö puoluekokouksen antaa äänensä henkilölle, joka tunteen telakkojen ja talvivaarojen ongelmat? Valinta Kokoomuksen puoluekokouksessa on vaikea ja vaikeutuu vielä enemmän jos esim.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä