Janne Pihlaja Politiikan kirjanpitoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Juuret

Puulla juuret, ihmisellä maa

Eräänä päivänä kävelyllä ollessani katselin syksyistä maisemaa ja ruskan väreissä hehkuvia puita. Aloin miettiä, että suomalaisuudessa - ja elämässä yleensäkin - on jotain samaa kuin niissä puissa. Jokainen meistä kasvaa, kukoistaa ja jonakin päivänä jokainen meistä pudottaa sen viimeisen lehtensä. Kaiken avain on kuitenkin jatkuvuus. Samoin kuin puut alkavat aina jälleen keväisin vihertää, jatkuu myös suomalaisen kansan tarina yhä uusien sukupolvien kautta. Tämä kaikki tuntuu hyvin luonnolliselta ja kauniilta.

Palaan juurilleni - missä paras stadi?

 

31 vuotta sitten tein erehdyksen, muutin pois pääkaupunkiseudulta, jossa juureni, Helsingissä. Nyt on tullut aika korjata virhe ja palata juurilleen.

Ikävä kyllä hyysävaltio tuhosi talouteni yritykseni kaatuessa lamaan 1990-luvun alussa, jolloin omistin kiintiötä jugendissa Hakaniemen torin varrella ja firmani toimisto Foorumissa, joten ydinkeskusta on ulottumattomissa. Käväisin katsomassa Vuosaaren Meri-Rastilaa, vaikutti kivalta, metro vieressä, 10 minuuttia keskustaan. Voisi luopua autostakin ja jäisi paljon rahaa muuhun.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä