Janne Pihlaja Politiikan kirjanpitoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituspolitiikka

Keskustelu koulutusleikkauksista on jäänyt liian yksipuoliseksi

 

Alkuviikosta julkaistun tutkimuksen mukaan Suomi käyttää OECD-maista peräti 3. eniten julkista rahaa koulutukseen. Vastaavasti yksityisen rahoituksen määrä on jopa toiseksi alhaisin.

http://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/oecd-suomi-tilastokarjessa-koulutuksen-rahoituksessa-jaljessa-varhaiskasvatuksessa-ja-koulutustasossa

Mistä tämä kertoo?

Perussuomalaisista päivää

On ollut melkoinen viikko politiikassa. Käänteitä ei ole puuttunut ja ne ovat sisältäneet niin iloa kuin suurta pettymystä. Katson aiheekseni kommentoida viime päivien tapahtumia, jotta ei jää epäselväksi missä mennään omalta kohdaltani.

SWOT: Pikku-hitlerit versus suomalainen demokratia?

SWOT-analyysi on hyvin käytetty ajattelun työkalu insinöörijohtoisissa organisaatioissa ja sitten vielä kun osataan strategisesti piirtää monta tapahtumien kulkua kuvaavaa kehityspolkua ollaan ennustamisen ja ennakoinnin ytimessä! Tai kuten insinöörit ja varsinkin diplomi-insinöörit sanoisivat, että tärkeää on hahmottaa tuleva prosessi useita prosessikaavioita hahmotellen.

Hyvä ensimmäinen varapuheenjohtaja perussuomalaisille

Perussuomalaiset pitävät historiallisen puoluekokouksen Jyväskylässä 10. - 11.6.2017. Kyseessä on puolueen ensimmäinen aito puheenjohtajan vaali. Kuntavaalien ja hallituksen puoliväliriihen jäätyä taakse, tämä on kesän väistämättä mielenkiintoisin politiikan tapahtuma. Samalla puolue valitsee varapuheenjohtajansa, puoluesihteerinsä ja presidenttiehdokkaansa.

Kiky alkaa purra

Selailin tänään Kauppalehteä. Lehdessä Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen kertoo, että yritykset ovat saaneet kikystä eli kilpailukykypaketista positiivisen signaalin, mikä näkyy sekä tilauksissa että uusissa rekrytoinneissa. 

Teknologiateollisuusyritykset ovat palkanneet uutta väkeä tammi-maaliskuussa 11 000 ja viime vuonna kokonaisuudessaan 28 500. Määrät ovat merkittäviä.

Ihmisyyden raunioilla

Tapaninpäivän tsunamissa 2004 kuoli pari sataa suomalaista. Silloin suomalaiset ministerit olivat lentokentällä vastassa sinkkiarkussa kotiutuvia maamiehiään.  En oikein tajunnut miksi. Kuollutta ei pysty auttamaan pappi eikä ministeri. Mutta on inhimillistä ottaa osaa toisen suruun.

Miten Perussuomalaisten puheenjohtaja valitaan?

Timo Soinin päätös luopua Perussuomalaisten puheenjohtajuudesta osoittaa hyvää harkintaa. On viisasta pyrkiä uudistamaan puoluetta tilanteessa, jossa puolue on joutunut ottamaan vastaan hallitusvastuusta johtuvat raskaimmat iskut.

Perussuomalaiset ei ole kääntänyt takkiaan

Prologi

Olen kirjoitellut blogeissani asiasta kuin asiasta, niin kommenttiosioihin on tullut nälvintää takinkäännöstä,  tai siitä että Perussuomalaiset ei ole pitänyt kiinni vaalitavoitteistaan,  tai että emme ole saaneet mitään aikaan.

Ylipäätään kannattaa kommentoida kirjoituksia niin, että ne edes jollakin tavalla liittyvät kirjoituksen aiheeseen.

 

Takkia ei ole käännetty

Sinänsä lause takkia on käännetty on hieno veto oppositiolta. Hyvin on uponnut kansaan.

Kokoomus ja Perussuomalaiset Kepujen Talutusnuorassa...

Varoitin juuri tästä kun Kokoomus ryhtyi Sipilän kanssa naimakauppoihin!!

(Persuille diili näytti paremmalta ne kun pääsivät ensimmäisen kerran hallitukseen, tosin vain kepujen heittopussi-apupuolueeksi.)

Etenkin kun Sipilän kepulipeli paljastui jo alkumetreillä, josta se on sen jälkeen vain pahentunut!

Sipilä pisti Kokoomuksen ja Perussuomalaisten ministerit kurjimmile mahdollisille paikoille, kepujen vedätysten ja kepuloinnin vastuunkantajiksi. 

Ja siitä ovat persut ja Kokoomus saaneet sen jälkeen kärsiä, Sipilän ja kepujen hymistellessä taka-alalla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä