Janne Pihlaja Politiikan kirjanpitoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Aurinko

Tulevaisuuden puhtaat energialähteet: aurinko, tuuli ja vesi

Jotta maailma voisi torjua ilmaston lämpenemistä, poistaa miljoonien vuosittaisten ilmansaasteiden kuolemantapahtumat ja tarjota turvallista energiaa, jokaisella maalla on oltava energiaa koskeva etenemissuunnitelma, joka perustuu laajalti saatavilla oleviin, luotettaviin ja nollapäästöisiin energiateknologioihin. Asiaa koskevassa tieteellisessä tutkimuksessa esitetään tällaisia etenemissuunnitelmia 139 maassa. Nämä etenemissuunnitelmat ovat paljon aggressiivisempia kuin mitä Pariisin sopimuksessa vaaditaan, mutta ne ovat edelleen teknisesti ja taloudellisesti toteuttamiskelpoisia.

Tekeekö seuraava jääkausi tuloaan?

Uidessani vastavirtaan, löydän pieniä helmiä, jotka tukevat vanhaa olettamustani, että hiilidioksidin kasvu ei johda lämpötilojen nousuun vaan totuus on päin vastainen. Kun lämpötila nousee, hiilidioksidiä syntyy enemmän. 

Nyt NASA myöntää, että auringon "ilmastolla" on suora yhteys maapallomme ilmastoon ja heidän tutkijansa ovat todenneet, että auringon merkitystä lämpötilojen nousuun on aliarvioitu. Kaikki auringon aktiviteetit noudattavat auringon magneettista sykliä, koska magnetismi toimii auringon toiminnan moottorina ja energialähteenä.

Satuja ja narinoita

Perjantaina oli Ylen Ykkösaamussa taas satutunti.

Aiheena oli hallituksen torstaina julkistama energia- ja ilmastostrategia, ja kansanedustaja Satu Hassi oli yhtenä keskustelijana studiossa kommentoimassa hallituksen linjauksia. Muutama hänen suustaan yleiseksi karannut väärinkäsitys vaatii toisen näkökulman. Sallikaa tämä narina.

Jääkausi jää tulematta 2

Ilmastotiede ei ole historiatiede, vaan kokeellinen tiede. Vähintään vuosittain venäläiset auringon tutkijat väittävät  että aurinko on generoimassa ns. pientä jääkautta. Valitettavasti ilmastotieteen empiria sanoo toista. Historia ei enää toistu, koska ihminen on muuttanut maapallon ilmastoa. Ilmasto ei enää seuraa auringon muutoksia niinkuin historiallisesti on tapahtunut, kuva.

 

Patriotismi on kuollut. Vaihda maata, löydä uusi onnellinen elämä.

Jos joutuu kärsimään huonosta politiikasta, niin mieluummin, sen sitten kärsii etelän auringon alla. Säätilaan poliitikot eivät voi vaikuttaa - ainakaan vielä.

Toivoisin tämän blogini avaavan päättäjien silmät ja ajatukset?

Suurimmalle osalle suomalaisista on vaikeata vaihtaa asuntoa, paikkakuntaa tai työpaikkaa, vaikka elämä on yhtä tyytymättömyyttä. Syy löytynee tottumuksesta, joka sitoo meidät ikäviinkin asioihin.

Jääkausi 2030 - nyt myös brittitutkijat vahvistavat

 

 

 

Nyt vahvistavat myös brittitutkijat sen, jota monet muut aurinkotutkijat, jotka kokoontuivat Suomen Lapissa parisen vuotta sitten ja Pulkovan observatorion tutkija Khabibullo Abdusamatov myös vuonna 2013 ennusti, auringon toiminta heikkenee 2030 niin, että meitä ilmaston lämpenemisen sijaan uhkaakin nk. pieni jääkausi, Maunderin minimi samannimisen tutkijan mukaan. Tutkimuksesta kertoo englantilainen laatulehti Telegraph:

 

 

Uskomusenergiat vastatuulessa

 

 

"Uskomusenergioitten" vuosikymmenet ovat tulleet erittäin kalliiksi veronmaksajille ja nyt totuus alkaa pikkuhiljaa paljastua tästä "maailman toiseksi suurimmasta huijauksesta". Numero uno tietenkin on uususkonto "ilmastonmuutos", jonka suoraa seurausta uskomusenergiat ovat. Tarkastellaanpa niitä lähemmin:

 

1.  Biopolttoaineet

Jääkausi?

 

Kylmää on:

 

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/juhannusyllatys-lappiin-maa-...

 

Täällä etelässä sentään iltapimeällä kokkoa katsellessa 11-12 astetta C.

 

Olemmeko lämpenemisen sijaan menossa kohden uutta "pientä jääkautta"? Mittaukset kertovat jäähtymisestä, ei lämpenemisestä globaalisti. Auringontutkijoiden mukaan menossa oleva auringonpilkkusykli on heikoin pitkiin aikoihin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä