Janne Pihlaja Politiikan kirjanpitoa

Koulukiusaaja Katainen

  • Kyllä minäkin olisin pääministerinä huolissani. Lähde: Iltalehti.fi
    Kyllä minäkin olisin pääministerinä huolissani. Lähde: Iltalehti.fi

Kolme viikkoa sitten Kokoomusnuorten liittokokouksessa hyväksymämme tavoiteohjelma nousi mediassa otsikoihin ennennäkemättömällä tavalla ja on pysynyt siellä viikon alusta asti. Varsinkin emopuolueen kärki on puheenjohtaja Jyrki Kataisen ja puoluesihteeri Taru Tujusen johdolla reagoinut nuorten ideoihin hysteerisesti. Kuten kollegani kertoo, he ovat rikkoneet julkisessa keskustelussa jopa itse lanseeraamiaan Toivon käyttöohjeita, rakentavan ja kärsivällisen keskustelun ihanteita.

 

Katainen julisti sosiaalisessa mediassa irtisanoutuvansa kokoomusnuorten näkemyksistä jo ennen kuin oli edes tutustunut niihin. Puoluesihteeri Taru Tujunen tyrmäsi ehdotuksia “järjettömiksi”, vaikka niiden taustalta löytyy käytännön argumentteja kuin myös arvostettujen länsimaisten liberaalien ideologien tuki. Puoluejohdon ulostuloista saa kuvan, ettei heillä ole minkäänlaista käsitystä nuorten ajatusmaailmasta saati halua ymmärtää sitä. Ironista, että juuri sama johto käytti iskulauseita “Kokoomus kuuntelee” ja “Puolue, jolla on korvat”. Ilman perehtymistä ja selvittämistä puolueen johto ja muut jäsenet ovat kilpaa pyrkineet leimaamaan klassisen liberalismin mukaiset ideat rasismiksi, fasismiksi ja ihmisarvon kyseenalaistamiseksi. Varmaa on se, ettei todellisuuspohjaa vertauksille löydy.

On harmillista, ettei maan pääministeriltä ja puolueen puheenjohtajalta löydy kykyä tai halua avoimeen ja rakentavaan sisältökeskusteluun sen ryhmän kanssa, jolla intoa ja argumentteja olisi. Tähän mennessä koulukiusaajamaisesti esiintynyt pääministeri on vain röyhkeästi väitellyt kokoomusnuorista luomaansa vääristeltyä olkinukkea vastaan. Katainen mm. kertoi Verkkouutisille, etteivät ihmisarvon vastaiset mielipiteet kuulu Kokoomukseen. Eivät minustakaan. Ikävää, että Katainen yrittää maalata kokoomusnuorista pirua seinälle.

Katainen perustelee puolustavansa puoluetta solvatessaan julkisesti Kokoomusnuoria. Selvästi hän näkee Kokoomusnuorten linjan suurena uhkana puolueelle. Katainen kuitenkin uskaltaa myöntää hallitusvastuun rajoittaneen mahdollisuuksia harjoittaa omien arvojen mukaista politiikkaa. Tämä olisi erittäin reilusti myönnetty puolueen puheenjohtajalta, ellei hänen toimintansa aikaisemmin osoittaisi, ettei hän välitä puolueen yhteisistä päätöksistä muutenkaan.

Tämä stressitesti on osoittanut, kuinka paineensietokyvytöntä ja selkärangatonta sekä ihmisten että asioiden johtaminen puolueessa on. Puolue ei ainoastaan syyllisty taipumiseen ja hätiköintiin ulkoisen paineen alla. Oikeastaan ainut asia, jota ylhäällä osataan, on kohuihin tarttuminen mahdollisuutena nujertaa puolueen tulokkaita ja kitkeä mielipide-eroja. Harmillisesti emopuolueen uhriksi on joutunut nuorten vasta valittu puheenjohtaja Susanna Koski, joka on vastuussa kohutuista ideoista paljon vähemmän kuin kaltaiseni liittohallituksessa ohjelman valmisteluvastuussa ollut 22-vuotias opiskelija.

Susanna ei kaikesta paineesta huolimatta ole irtisanoutumassa arvoistaan, saati tavoitteista, jotka Kokoomusnuorten jäsenistö on yhdessä päättänyt. Nuoremmissa on toivoa myös johtajuustaitojen osalta. Liiton rivit eivät ole rakoilleet, vaikka ulkopuoliset tahot ovat niin väittäneet ja toivoneet. Voiko samaa sanoa puolueesta?

Puoluejohdolla, eduskuntaryhmällä ja ministereillä on outo taipumus syyttää Kokoomusnuoria kannatuksen laskiessa. Menestyksen myötä ei kuitenkaan suuremmin kiitellä. Vastuuta perätään joka lausunnon yhteydessä, mutta siitä huolimatta ei olla suuremmin kiinnostuneita, mitä nuorten liitto on tekemässä. Merkitsevää on, että Kokoomuksen puoluekokous pidetään ensi kesänä. Siihen mennessä ehditään moneen otteeseen perättömästi väittää, että puolueen kannatuksen lasku on Kokoomusnuorten syytä. Kokoomusnuorten linja on ollut itsevarma oikeiston linja. Kokoomusnuoret eivät ole vallanhimon myötä myyneet periaatteitaan. Se, minkä linjan puolue valitsee, jää nähtäväksi.

Kirjoittaja on Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

29Suosittele

29 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (67 kommenttia)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Minusta on hienoa että seisotte yhtenä joukkueena asianne takana, ettekä lähde mukaan tuohon hysteriaan. Nythän on tilanne niin, että Suomessa on jo muuttunut poliittinen kartta pysyvästi, kun tuli neljä suurta puoluetta. Seuraava muutos tulee siitä, että ihmiset äänestävät puolueita jotka suoraviivaistavat julkisen sektorin toimintaa ja rahoitusta sekä verotusta. Maahanmuutto ja monikulttuurisuuspolitiikka on nykyisessä muodossaan osoittautunut olemaan kyvytön vastaamaan siihen ilmiöön jota varten se luotiin. On siis muutettava politiikkaa, vaikka siitä joillekin tulee paha mieli. Listaa voi jatkaa. KNL:n ohjelma vastasikin noihin ja moneen muuhun tärkeään asiaan erittäin hyvin.

Lauri Perälä

Terhentäytyneellä otsikolla Janne Pihlaja taisi tehdä poliittisen itsemurhan...

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

"Terhentäytynyt?"
Niinhän siinä luki.

Lauri Perälä Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #22

"Kulihäiriö..?"

Kuinka usein te trollit keskimäärin vaihdatte nimimerkkiä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Somessa ja julkisuudessa yleensä ei ole näkynyt kuin jankkaamista viharikoksista ja kansanryhmän määrittelystä, kokkareitten aloitteista ei olla laajemmin yritettykään keskustella.

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Kiitokset nuorille kokoomuslaisille aidosta politiikan teosta, niinkuin Rydman aamulla televisiossa sanoi on harvinaista nykyään hakea omille ajatuksille kannatusta politiikassa vaan mielummin pyritään tekemään sellaista politiikkaa mikä tuo kannatusta.

Tuotte politiikan takaisin Suomeen.

Val Nyholm

Politiikka vailla todellista päämäärää, sen enempiä ajattelematta! Todellisuudentaju katoamassa pitkässä juoksussa. Kokoomusnuorissa nähdään tämän maan tulevaisuus, ei hyvältä näytä. Meillä oli muuten jonkun aikaa eräs Kokoomusnuori töissä, mutta sillä meni työaika puhelimeen puhuessa. Olivat puhelut kuulemma tärkeitä luottamuspuheluita Kokoomusnuoriin liittyen. Uudelleen häntä ei ole palkattu, Joulu eikä kesäapulaiseksi, ymmärrettävistä syistä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kyllä Kataisella [ja Urpilaisella] olisi syytä paniikkiin muttei KNL:n vuoksi, vaan oman toimintansa, six-packin toiminnan ja EU:n toiminnan vuoksi.

Kun uskottavuus ja luottamus syöpyvät esim.
- salailun (mm. Kreikka-vakuudet, EU:n liittovaltio- ja yhteisvastuutavoitteet),
- huonon hallintotavan (mm. Himasgate, sote-uudistuksen valmistelu ilman oppositiota),
- vastuuttoman europolitiikan (mm. EVM, sitoumukset eurokriisin vuoksi, disinformaatio eurokriisin hoidon tuloksista ja tavoitteista),
- koko kansan syyttäminen taloustilanteesta, jonka pääarkkitehtina on hallitus itse ja euroalueen tapa hoitaa kriisiä, (mm. Heureka-tapaamisessa: "Kaikki ovat syyllisiä"),
- harhaanjohtaminen oman rahapolitiikan merkityksestä (mm. Suomen kriisi ja euron ongelma),
- eri tavoin ajattelevien jatkuva jahti (mm. EVM, KNL, eurokriisi, [sosiaalisen] maahanmuuttopolitiikan arvostelu)
- sisäisen devalvaation nimittämisen "rakennemuutokseksi" tai päin vastoin
- julkisen sektorin paisuttaminen yli veropohjan kestokyvyn,
- täysin ylioptimististen talousennusteiden pohjalle rakentamisen
- omien poliittisten virkanimitysten ja tukien jakotapojen vuoksi jne.,

pitäisi viimein olla kykyä myöntää myös omat virheet ja hakea uutta toimintakulttuuria politiikan tekoon.
Nuoret ainakin yrittävät ja tuovat ajatuksensa esille.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Eikö tuota kaikkea (ynnä se pöytäkirjaväärennös, jonka Saari taisit unohtaa) voi tiivistää yhteen sanaan: epärehellinen?

Ei sillä, sanotaan, ettei rehellisiä poliittikoja ole syntynytkään, mutta Katainen on kyllä aivan uskomaton. Mies yritti "yhdistää Suomea" puhumalla pelkkää paskaa. Kas, ei onnistunut.

Roni Huhta

Katainen on myöntäilevämpi Keskustan puheenjohtaja Sipilää kohtaan kuin oman puolueen nuorisojärjestöä kohtaan, Keskustan ehdotuksia ei suoralta kädeltä lähdetä ampumaan alas, se on sitä poliittista solidaarisuutta, mikä ei ilmeisesti ylety oman puolueen sisälle.

Olli Polli

Poliittinen solidaarisuus on Himasteorian mukaan seuraavankin ministerikauden varmistelua muista välittämättä!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Media nostaa keskustaa pääministeripuolueeksi jotta sama meno saa jatkua konsensushengessä. 30 vuotta kaikki puolueet ovat olleet samaa epämääräistä massaa jossa ei ole ollut vaihtoehtoja.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Janne, tuo ohjelmanne palauttaisi takaisin luokkayhteiskunnan, sekö on KNL:n tarkoitus.

Käyttäjän JannePihlaja kuva
Janne Pihlaja

Ei me mitään luokkia olla määritelty, ja toivoisin, ettet määrittelisi sinäkään

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuo ohjelmanne toteutuessaan johtaisi luokkayhteiskuntaan. Onko siis niin, ette edes itse ymmärrä millaiseen yhteiskuntaan tuo ohjelmanne johtaisi. Olisi kenties liiketalouden opiskelun lisäksi syytä opiskella myös valtiotieteitä, eikä myöskään Suomen itsenäisyyden ajan poliittisen historian tntemus olisi pahitteeksi.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Jumankekka. :)

Olen ainakin muutamaan otteeseen pitkin näitä viimeisimpiä vuosia ilmaissut toiveeni, että Kokoomus jossain vaiheessa "heräisi talviuniltaan." Olen siksikin näin ilmaissut, koska olen ollut vakuuttunut siitä, että sen on pakko herätä.

Näyttäisi siltä, että ne hetket ovat käsillä.

Teidät kyllä yritetään vaieta unohduksiin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Henri, ehkä sinunkin olisi syytä laittaa hetkeksi sivuun nuo maailmalta löytämäsi itsellesi sopivat artikkelit ja euroa käsittelevät kommentit sivuun ja mennä kirjastoon ja perehtyä kysymykseen miksi Suomi, ja miten se hävityn sodan jälkeen nousi yhdeksi maailman mittakaavassa mitattuna parhaiten menestyväksi maaksi. Persut haluavat Suomen takaisin "talviunille" onneksi suomalaisten enemmistö torjuu tämän ja uusi sukupolvi tähyää maailmalle, pelkäämättä tulevia haasteita. Jotenkin säälittää persut, KNL käyttää heitä astinlautana saadakseen tukea tavoiteenan muuttaa Suomi luokkayteiskunnaksi ja tätä eivät persut edes huomaa, jotenkin säälittävää.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Artolle taas suosittelisin pohtimaan sitä, että onko nyt 2010-luku niin rinnastettavissa 1950-lukuun.

Julkinen velka kasvaa vuotuisasti noin 10 miljardin euron edestä, ja yhteisvaluuttassa se tarkoittaa velkaantumista ulkomaan valuutassa.

Nykyisellä "ei tehdä mitään" -linjalla ei vain voida jatkaa kovin kauaa.

Ja minä olen muuten toista mieltä siitä, että kannattaako minun jättää sopivat artikkelit sivuun. Minä olen toimittaja. Kehottaisitko minua ryhtymään taas työttömäksi? Silläkö kuvittelet Suomen nousevan - ruvetaan kaikki työttömiksi?

Pyydän, että lopettaisit minun neuvomisen. Olen toiminut omalla tavallani ja se on kannattanut. En jaksaisi jatkuvasti lukea tuota "tekisit niin tai näin." Minä en halua elää missään tällaisessa holhousvaltiossa, jossa joku muu sanelee miten tulee lakien puitteissa elää.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #44

En neuvo ketään, en edes sinua, mutta ei olisi pahitteeksi laajentaa näkökulmaa ymmärtääkseen miten suomalainen yhteiskunta ihan oikeasti toimii. Ei ole mitään "holhousvaltiota" olemassa, on olemassa Suomi niminen valtio ja kansakunta jota yhdessä sovitut lait ja asetukset ohjaavat miten me siinä elämme. En minäkään kaikista rajoituksista pidä, mutta uskon suuren ennemmistön viisauteen ja hyväksyn ne. Vanhin lapsistani, kolme viikkoa sitten vihityn miniäni kanssa pakkaa tavaroita ja muuttaa Kiinaan, Sanghaihin, viemään suomalaista osaamista eteenpäin. Suomalainen koululaitos, joka on välillä porvarien hampaissa, on kuienkin se suurin voimavara mitä meillä on.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #48

Kuten jo sanoin: se "suomalainen yhteiskunta" toimii tällä hetkellä aivan järjettömällä velkaantumistahdilla.

Seinä tulee vastaan jossain kohtaa.

Vai tarkoittiko yhteiskuntamme toimiminen tuota loppuosaa, eli kaikki suomalaisnuoret perheineen muuttaa ulkomaille - ja sillä tavoin Suomi pelastuu?

Jarkko Hietala Vastaus kommenttiin #52

"Kuten jo sanoin: se "suomalainen yhteiskunta" toimii tällä hetkellä aivan järjettömällä velkaantumistahdilla."

Tältä saattaa tuntua jos uskot ne mantrat mitä johtajamme toistelevat voidakseen ylläpitään nykyjärjestystä mitään oikeasti muuttamatta yhtään tutustumatta historialliseen perspektiiviin.

Vinkki:

Amerikan Vapausodassa itsenäistyneen maan koko talousjärjestelmä romahti ja inflaatio ja velkaantuminen oli talouden kokoon tuhatkertaista nykyiseen verrattuna ja taidettiin valuuttakin vaihtaa muutamaan kertaan valuutan arvon nostamiseksi, jolloin vanhaa valuuttaa omistaneet menettivät säätöistään lähes kaiken. Tästä huolimatta kansa saavutti vapauden englannin kuninkaan tullimaksuista ja säätelystä, sekä kasvoi maailman suurimmaksi talousmahdiksi.

Tarinan opetus lienee se, että velka ja velkapohjainenraha (jota ei itse edes ole ottanut kun on kyse valtion velasta) on huono peruste myydä vapautensa ja oikeutensa (niin valtion kuin yksilönkin tasolla). Velan maksuunkin vaikuttaa niin moni muu seikka kuin omasta itsestä johtuvat asiat velkapohjaisessa rahassa velanmaksu voi olla käytännössä ja teoriassa mahdotonta pelkästään sen takia, että keskuspankki ei laske tarpeeksi rahaa liikkeelle, jotta edes korkojen maksu kaikille velkaantuneille olisi edes teoriassa mahdollista. Tämä johtuu puhtaasta matematiikasta ja rahan luonteesta kaikki raha kun lasketaan liikkeelle velkana. Jokainen kädessäsi ja hallussasi oleva euro on velkapaperina jonkun taskussa.

Lisäksi ne ketkä saavat velkana liikkeelle lasketun rahan ensimmäisenä käyttöönsä (yleensä pankit) voivat varastaa tyhjästä luodulla rahalla kaikkien muiden kaiken omaisuuden ja vapaudet, sekä työpanoksen pitemmän päälle. Antamatta vaihdannassa vastalahjaksi pelkästään tyhjästä luotua rahaa ja väistämättä romahtavan talouden. Tätä romahdusta sitten käytetään perusteluna viedä loputkin oikeudet, vapaudet ja omaisuus kun muuta vietävää köyhillä ei enää ole kuin aikansa ja työpanoksensa sekin yritetään lopulta viedä. Mitään muuta lakeja täällä ei näytetä yhtä hanakasta ajavan eteenpäin kuin köyhän ajankäyttöön ja viimeiseen omaisuuteen puuttuvia lakeja, jossa köyhän viimeinen omaisuus hänen oma ruumiinsa ja työpanoksensa saataisiin kaiken omistavien käyttöön mitättömällä korvauksella.

Tässä vähän perusteluita miksi velka on huono peruste luopua omista oikeuksista ja vapauksista.

Iso vaara sisältyy siihenkin, että ihmiset suhtautuvat nykyiseen velkapohjaiseen rahajärjestelmään kuin totuuteen, joka määrittää totuuden ja ihmisten oikeudet, mahdollisuudet, jopa jo syntymästä saakka. Vaikka kyseessä on täysin keinotekoinen järjestelmä, joka ei ole edes luotu selittämään tai kuvaamaan totuutta.

Käyttäjän Verraton kuva
Kalle Salava Vastaus kommenttiin #44

Hyvä, että on kannattanut. Edes joskus menee jokin asia ainakin miltein ansion mukaan.

Ei ehkä heti, mutta hiukan pidemmällä aikajänteellä perspektiivin laajentaminen voisi kuitenkin olla paikallaan. Kirjoitat, Henri, hyvin ja fokusoidusti, mutta erittäin ongelmakeskeisesti. Siksi olisi kiva joskus nähdä jonkinlaista ratkaisukeskeistäkin tulokulmaa. Enkä tällä sano, ettetkö peruslinjoja (euron hajoaminen) olisi ääneen sanonut perusteineen, vaan sitä, että ne luut kaipaisivat lihaa ympärilleen. Skenaario on.. no, aikalailla täsmentymätön. Täsmällisempänä rummuttamasi vaihtoehto voisi tuntua varteenotettavammalta ja siitä voisi olla mielenkiintoista kuulla enemmän.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #54

Suomessa tehdään kuulemma liikaa "bulkkitavaraa", ja on parempi erikoistua. Enkö minä toimi juuri tällaisen ohjeen mukaan? :D

Sitten voisin kertoa, että aika lailla olosuhteiden pakosta joutuu fokusoitumaan melko rankasti. Uutta opin itsekin koko ajan, ja valitettavasti ne tunnit ei kellossa kulje minulla juuri sen verkkaisemmin kuin muillakaan (vrt. suhteellisuusteoria, A. Einstein.)

Olen kyllä pyrkinyt hieman laajentamaan "repertuaaria", mutta niidenkin tulokset tulevat aika lailla näkyville sitten myöhemmin.

Riskianalyyseissä ei tehdä päätöksiä, vaan tarkoitus on antaa eväät tehdä harkittuja päätöksiä. En missään nimessä väitä, että jotakuta kannattaa käyttää ainoana lähteenään.

Jarkko Hietala Vastaus kommenttiin #44

"Silläkö kuvittelet Suomen nousevan - ruvetaan kaikki työttömiksi?"

Jos vaikka alkaisit avaamaan ongelmaa itsellesi pohtimalla aluksi miksi ihmisiä pitää luokitella työttömiin ja ei työttömiin? Kenen tarpeista tämä luokittelu, jolla tulonjako ja maapallon ainutkertaisten luonnonvarojen jakautuminen ihmisten kesken juurti tietyille yksilöille perustellaan lähtee liikkeelle?

Ihminen kuitenkin syntyy ihmisenä ei työttömänä, opiskelijana tai työssäolevana.

Jos ihmisten perusoikeuksia aletaan muuttamaan ja kaventamaan kokoajan huonommiksi pitää koko talousjärjestelmämme lähtökohdat asettaa kriittiseen tarkasteluun mitään säästämättä. Myös ne perustelut millä maapallojen luonnonvarat entistä suuremmissä määrin jäävät vain tietyn pienen ryhmän käytettäväksi.

Val Nyholm
Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Mikä on se mörkö, joka yrittää vaientaa unohduksiin, tai ketkä? Poliittista keskustelua on käyty raikkaasti. Useampiakin kirjoituksia on viime aikoina luettavana tällä alustalla joissa vingutaan keskustelun vapauden perään. Näkymättömiä uhkakuvia nousee tämän tästä. Median lemmikki persut ja nyt juveneelikokkarit ovat saaneet ihan mukavasti näkyvyyttä. Mörköjä?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kokoomusjohto. En usko, että olisivat nyt niin typeriä, että lähtisivät Arhinmäen linjalle, että monoa sitten vaan koko porukalle. Heidän kannaltaan parhainta siis lienee, että ollaan hiljaa.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Myllyniemen tulee liittyä Kokoomukseen jos kenkää aikoo antaa sille porukalle. Omassa puolueessaan huseeraavat nationalistirasistit voisi olla lähinnä Myllyniemeä kenkää saamisen tarpeessa. Vai lieneekö teille vain piristävä lisä vaalimenestyksen tavoitteluun?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #42

En aio. Ei ole tarvetta liittyä Kokoomukseen. Nationalirasisteja en tunne.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #45

Kannatuksen hankkiminen ilman Toni Halmetta, Jussi Halla-ahoa tai James Hirvisaarta tuskin olisi onnistunut. Ilman näiden herrojen äänivyöryä talousasiantuntija Myllyniemikin olisi jäänyt marginaaliin. En väitä huonoksi tai hyväksi.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #46

Arvelisin, että "minun kannatukseni" on hankkinut Olli Rehn, Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, Mari Kiviniemi ja Matti Vanhanen.

Sekä tietysti kestohitit Paavo Lipponen, Sauli Niinistö, Erkki Liikanen, Sirkka-Liisa Hämäläinen ja Rolf Kullberg.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #53
Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Kokoomuksen lanseeraama "vastakkain asettelun aika on ohi" ei olekaan ohi, vaan se on pesiytynyt puolueen sisälle.
Emopuolue vastaan Kokoomusnuoret.
Politiikka on laskeutunut takaisin ihmisten keskuuteen. Kiitos siitä.
Vasurinuoret esiin blogialustojen barrigadeille.
Ei heilläkään tiettävästi mee "putkeen" emopuolueen kanssa?

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Pientä hiontaa niin bueno...

Jos tiukkaa tulee, voittehan te irrottautua omaksi puolueeksi.
Takaan että kannatusta löytyisi ja ehkä nuorisokin innostuisi vaaliuurnille =).

Lauri Perälä
Val Nyholm Vastaus kommenttiin #66
Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Jos katsotaan asiaa objektiivisesti, kokoomusnuoret ovat tehneet niinkin pahan teon kun kirjoittaneet ohjelman, josta 1/3 on aivopierua, 1/3 diibadaabaa ja 1/3 ihan fiksuja ajatuksia. Emopuoluehan ei tule koskaan edistämään käytännössä yhtään noista asioista, eli tavallaan turha harjoitus koko ohjelma.

Ja tämä karmistuttava teko palkitaan nyt kaatamalla heidän niskaansa kauhoittain kuraa "oman" puolueensa toimesta, joka on mm. tuplannut valtiovelkamme ilman mitään hyötyä ja junaillut omasta valuutasta sekä itsenäisestä määrysvallasta luopumisen. Ja romuttaa parhaillaan hyvinvointiyhteiskuntaa ennätysvauhtia.

Jos "padan soimaamasta kattilasta" löytyy lähihistoriasta parempi esimerkki, kertokaa toki heti!

Timo Heikkila

Tsemppiä nuorille! Kannatan itsenäistä ajattelua itsenäisessä Suomessa!

Val Nyholm

Kun siinä ajattelussa olisi järki mukanana, mutta kun ei ole.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Perussuomalaiset ovat saaneet kovan kilpailijan.

Sampo Terho ja Matti Putkonen eivät yltäneet ihan samaan.

veli niva

Katainen ja Stubb p..kat välittää teidän kannanotoista. He tietävät jo että kokoomuksen kannatuksen laskulla ei näy loppua ja kun puolue romahtaa he katselevat sitä kaukana euroopassa jossakin eu:n hyväpalkkaisessa virassa.

Anna-Leena Nieminen

"Ilman perehtymistä ja selvittämistä puolueen johto ja muut jäsenet ovat kilpaa pyrkineet leimaamaan klassisen liberalismin mukaiset ideat..."

Voitko sinä Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsenenä vastata kysymykseen, että miten kannattamanne julkinen eli maksuton koulutusjärjestelmä edustaa klassista liberalismia?

Kysyin tätä puoluetoveriltasi Mikko Laaksolta uusimassa blogissaan, mutta hän ei ole vastannut kysymykseeni.

Käyttäjän timoalivehmas kuva
Timo Ali-Vehmas

Hyvä erimerkki. Ei se tietenkään edustakaan. Ainakaan minun ymmärryksen mukaan. Mutta tässä on juuri se tärkein asia. Mikään klassisista teorioista ei sellaisenaan auta tänään. Yksiulotteisesta ajattelusta pitää päästää eteenpäin ja tunnistaa kaikki keskeiset ulottuvuudet kuten tuo yksilö-yhteisö mutta myös kontrolloitu-vapaa jne. Niiden kaikkien yhteisvaikutus on se oleellinen asia.. ja myös kuinka paljon mitäkin lajia on hyvä sekoitus tänään.

Käyttäjän JannePihlaja kuva
Janne Pihlaja

Terävä huomio. Kokoomusnuorten tahtotila tuntuu olevan sellainen, että opiskelun maksuttomuuden poistaminen tuntuu olevan tabu, jota itsekään en ole uskaltanut käydä liittohallituksessa toimiessani murtamaan. Muutamien kollegoiden kanssa toki asiasta ollaan keskusteltu, ja itsekin olen asian taannoin ehkä hieman huonolla menestyksellä julki tuonut:

http://metropoliareena.fi/tapahtumat/metropolijuna/

"Uudenmaan kokoomusnuorten puheenjohtaja Janne Pihlaja oli ainoa, joka kannatti lukukausimaksuja."

Jarkko Hietala

"Kokoomusnuorten tahtotila tuntuu olevan sellainen, että opiskelun maksuttomuuden poistaminen tuntuu olevan tabu, jota itsekään en ole uskaltanut käydä liittohallituksessa toimiessani murtamaan."

Koulutus asiat on ainoa julkinen palvelu, joka Suomessa toimii OECD kansainvälisten mittareiden mukaan maailman kärkipäässä.

Julkinen terveydenhoito taas on kriisitilassa verrattuna Saksaan tai Ruotsiin. Saksassa ja Ruotsissa ei ole hammashoitoon tai julkiseen terveydenhoitoon kuukausien tai jopa 6-12 kuukauden jonoja, joista moni Suomalainen joutuu kärsimään. Sosiaaliturvan ostovoima on Suomessa vain himpun verran köyhimpien Eurooppalaisten maiden yläpuolella. Esim. Tanskassa pienimmän mahdollisen sosiaali- ja työttömyysturvan ostovoima on yli kolminkertainen Suomen tasoon nähden. Myös Ruotsissa ja Saksassa sosiaaliturvan ostovoima on Suomea huomattavasti isompi.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

On sanonta: ”Lapsen suusta kuulee totuuden”. Tässä tapauksessa sen voi muuttaa muotoon: ”Nuorten suusta kuulee totuuden”. Kokoomusnuoret ovat esiintulollaan saaneet ”kiven” Kokoomuseliitin kenkään ja onkin mielenkiintoista nähdä, mihin ”kävely” jatkossa tulee johtamaan.

Totuus on yksinkertaisesti se, että Kokoomusnuoret ovat ilmeisesti saamassa tarpeekseen tästä nykymenosta, jossa rahaa ”lapioidaan” laina- ja takaussitoumusautomaatilla maasta ulos samaan aikaan, kun kansalaisten elämisen mahdollisuuksia ollaan voimakkaasti heikentämässä kiristyvän verotuksen ym. muodossa. Heillä on pitkä sarka kuljettavanaan ennen kuin eläkeikä tulee vastaan ja siihen liittyen on täysin ymmärrettävää heidän voimakkaatkin kannanottonsa. Koko iän kestävä ”velkavankeus” on jo edessä ja siitä pitää valtion ja kuntien voimakas velkaantuminen huolen.

Mitä verotukseen tulee, niin Venäjällä on 13 %:n tasavero. Tätä taustaa vasten on täysin ymmärrettävää venäläisten ”invaasio” Suomeen.

Käyttäjän timoalivehmas kuva
Timo Ali-Vehmas

Vaikea uskoa, että kaikki tässäkin ketjussa kommentoivat olisivat oikeasti ja harkiten lukeneet noiden nuorten laatiman paperin... selvästi jotkut ovat, koska kommentoivat kohtia, joita helppoheikkimedia ei ole nostanut pintaan. Luultavasti useaimmat vain heiluttelevat leimakirveitä, joka on käteen sattunut osumaan.

On siellä minustakin aika harkitsemattomia heittoja, mutta on siellä todella monta kohtaa, jotka kannattaisi harkita ja kokeillakin.

Venäläinen matemaatikko Nikolai Kondratjeff hienosti kuvaa ihmiskunnan kehitystä kriisistä kriisiin, mutta myös noususta nousuun, värähtelyä, jonka aallonpituus on noin 60 vuotta, siis kaksi sukupolvea. Eihän tämä toki ole vain sukupolvikysymys vaan siihen liittyvät vastaavat syklit teknologioissa, poliittisissa näkemyksissä jne. Tällainen älykkyys ei riittänyt hänen itsensä kannalta... hän ja hänen ajattelunsa olivat suosissa Leninin aikana, mutta Kondrafjeff parka ei ajoissa ymmärtänyt, että ympäristö muuttui, hän kohtasi telottajansa Stalinin leirillä.

Suomalainen yhteiskunta resetoitiin sodan jälkeen. Silloinen maailma, teknologia, poliittiset asetelmat jne. ovat kaikki eläneet tuon 60 vuotta suunnilleen ja sitä kautta käyttäneet kaiken niissä silloisissa tavoitteissa piilleet energiansa loppuun, osa jo jonkin aikaa sitten. Tämä on johtanut siihen, että lähes kaikissa asioissa yhteiskunta etenee tangentin suuntaan, useimmat, jos kukaan eivät ymmärrä, mitä oikeasti jokin muutos systeemiiin vaikuttaa ja siksi kukaan ei uskalla muuttaa mitään, meillä kaikilla on kuitenkin huoli tulevaisuudesta (Pätee hallitukseen mutta myös tähänkin kansalaiskeskusteluun, minuunkin.) Olemme purkaneet käytännössä kaikki sodan jälkeisen rakenteen tukilaudoista, avanneet rajat vapaalle liikkumiselle, avanneet tiedon kaikkien käyttöön, kouluttaneet kansalaiset kilpailukykyisiksi jne. Kysymys siis kuuluu ihan oikeasti.. Pysyykö tämä systeemi pystyssä ? Pysyykö se ehkä vähän pidenpään, jos mitään ei muuteta ?

Maailma Suomen ulkopuolella jatkaa myös muutostaan ja on mahdotonta kuvitella, että jotenkin voisimme olla siitä irrallaan. On vastuutonta silmien ja korvien sulkemista vaatia, että kaiken pitäisi vain jatkua ennallaan.

Ehkä yksi huomio vielä sallitaan. Viime vaalien jälkeen oliskohan se ollut Helsingin Sanomat kun julkaisi nelikentän ehdokkaiden mielipiteistä (vaalikoneista poimittuina). Tässä käytettiin tietenkin yhtena akselina perinteistä oikeisto-vasemmisto linjaa. Toisena muistaakseni oli radikaali-konservatiivi linja. Muitakin akseleita voisi on, mmm. yksilövastuinen-yhteisövastuinen (vastuun voi vaihtaa vapauteen, jos se tuntuu paremmalta), Harvainvalta (edustuksellinen demokratia) - suora kansanvalta jne jne..

Kun pohditaan mikä kannanotto on sitten kommunistinen, fasistinen, liberalistinen tai mikä vaan... sitä ei oikeastaan voi päättää vain katsomalla yhtä noista akseleista. Perussuomalaisten ja demarien linjaukset ovat yhdellä akselilla täysin samat. Mikä selittääkin demarien kannattajien valumista persuihin.. mutta ei tämä silti tee persuista demareita, tai kokoomusnuorista piraatteja... tai päinvastoin..

Kun pohtii erityisesti näiden nuorisojärjestöjen kannanottoja, kannattaa olla niistä hyvin kiinnostunut. Ei kestä kuin 10-15 vuotta kun juuri nämä ihmiset, eri järjestöistä, oikeasti ottavat vallan kahvasta kiinni. Tänään käytävällä keskustelulla on merkitystä.

Tervetuloa näkemyksellinen politiikka, tervemenoa pelkuruus. Puhutaan sitten erikseen mikä pitäisi olla politiikan sisältö tarkemmin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Iltalehden "gallupia" ei kovinkaan vakavissaan kannattaisi käyttää lähteenä tai todisteena yhtään mihinkään. Paitsi ehkä kuvaamaan IL:n lukijakunnan keskimääräistä alempaa älykkyysosamäärää ja asennevammoja.

Näin kuitenkin tehdessäsi vedät maton aika perusteellisesti omien mielipiteittesi alta.

Käyttäjän timoalivehmas kuva
Timo Ali-Vehmas

En ole varma jos kommentoit mun kommenttia, mutta selvennykseksi omaan kommenttiini. Kyse ei ollut Iltasanomien mielipiteistä vaan muistaakseni Hesarin vaalikonekysymyksiin kansanedustajaehdokkaiden antamista vastauksista tai mielipiteistä. Sitä ajatellen minulle jää epäselväksi kritisoitko noita mielipiteitä itsessään vai sitä että antaako vastausten määrä ja laatu luotettavan tilastollisen lähtökohdan analyysille. En ottanut mitään kantaa ensimmäiseen vaan viittasin tutkimukseen sen antaman statistiikan vuoksi. Jos kritisoit analyysiä niin mikä mielestäsi siinä oli vikana.

tietenkin on niin että shit in tuottaa shit out...

Artturi Noitalahti

Kataisen ja Tujusen hysteria muistuttaa kovasti sitä hysteriaa, joka persuissa leimahti Ruohonen-Lernerin johdolla, kun edustaja Hirvisaaren silloinen eduskunta-avustaja Helena Eronen oli "ehdottanut" hihamerkkejä ulkomaalaisille. Ei siinäkään kauheasti ehditty eikä viitsitty selvittää, mitä oli oikeasti sanottu ja tarkoitettu. Median luomaan hysteriaan mentiin täysillä mukaan, ja Hirvisaari avustajineen melkein poltettiin omien toimesta roviolla. Säälittävää.

Merja Heikka

Erosen hihamerkki-töherrys oli hänen oma hupshei-junttimainen yksityinen huuoripläjäyksensä.

Ei ole kumma, että hänestä haluttiin eroon. Hän ei esitä perussuomalaisia arvoja, vaan Muutos-puolueen.

Merja Heikka

Niin, näin tätivinkkeistäkin ajatellen mielestäni Katainen puoluesihteereineen käyttäytyivät epä-älyllisesti kyseisessä asiassa.

Miksi heidän tuli ottaa edes kantaa näihin Kokoomusnuorten mielipiteisiin. Luulisi, että olisivat fiksummatkin sanavalinnat tehdäasian tiimoilta.

Näin sivusta seuraamallakin on jotenkin sairasta se, että nuori nainen heitetään haaskoille, ja vielä oman puolueen toimesta pukataan vauhtia. Eihän se ollut edes hänen julkilausumansa, vaan demokraattisen järjestön...

Kyllä Kataisen olisi tullut tietää ja ymmärtää, mihin tuollainen kiihotus johtaa. Yksilön ajojahtiin.

Merja Heikka

Jos mie sanoisin vielä sen, että minusta on mahtavaa, että ajattelette itsenäisesti, eikä teitä ole valjastettu vetämään jotain vankkuria (ainakaan vielä ;).

Niistä ajatuksista en kyllä kannata tasaveroa (oliko se mainittu). Ja olen hieman epävarma ammattiyhdistyksenkin vallan rajoittamiselle, ja Natokin on vähän mulla sumea, semonen neutri-asia.

Mutta kyse ei olekaan siitä, kun sanon ihailevani teitä nuoria. Kyse on siitä, että te sanotte paskat tälle Ei saa sanoa mitään, ollaan vain äänessä -menolle. Repäisitte, ja mietitte ihan itse. Tämä teidän puheenjohtajannekin on todella reipas nuori nainen. Tsemppiä vain hänelle.

Lisää tätä kulttuurin muutosta. Toivottavasti toiset nuorisojärjestöt ottavat teistä mallia, noin ikäänkuin tyylillisesti.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Minulle on Heikka muodostunut mielikuva teistä istumassa tuvassa jossain kaukana Kainuussa :) Sieltä pudottelette harvakseltaan noita tervehenkisiä ja rehellisiä kommenttejanne tänne. Kiitos niistä.

Merja Heikka

Kiitos Tuomo! Laittasin syämiä, jos se olis mahollista.

Kiitos tuosta Kainuustakin. Oikeasti mie olen Tornionlaaksosta, mutta Kainu on vanha ikiaikainen "valtakunnan" nimi. Nykyisinkin meänkielellä sanotaan Kalix-jokea (rajalta noin 50 km) Kainu-joeksi, ja itse Kalixia sanotaan Kainuksi meänkielellä.

Mie muuten uskon, että Ilmari Kianto tiesi tämän muinaishistorian tuntijana sanoittaessaan Nälkämaan laulun, missä sanotaan "Kainuun kansa, mis onnesi on." kainu oli paljon laajempi alue kuin nykyinen Kainuun maakunta.

Ennen sotia se muinaishistoria oli IN. Vaan sattueista syistä ei enää sotien jälkeen.

Oikeastihan pohjalaisetkin ovat tätä vanhaa kainulaista perimää. Joten voi olla, että sen vuoksikin sekkaannun tähän homhaan. Vaikka olen vähän enemmän vasemale kallelhaan.

Mutta...no sen taisin jo sanoa.

Niin ja on se mielikuvasi oikeakin. Kyllä mie paljolti istuskelen kotipirtin suojissa, keskellä korpea. Keinutoolissa istukelen läppäri sylissä, huivi klinkussa. Pistän maailmalle postia ja ittekseni nauran, sisäisesti.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Aktiivisessa ja ajattelevassa nuorisossamme on maamme todellisen demokratian ja aidosti ihmisyksilöitä kuuntelevan yhteiskunnan tulevaisuus!

On ollut kauheaa seurata sitä, kuinka poliittisesti aktiivisten nuorten ajatuksia lyödään negatiivisilla leimakirveillä:
http://www.vesamattilouekoski.net/blogi/2013/06/10/89

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

96%.. Voi tavatonko tykkään tuosta lukemasta.
:)
Mutta ei tuolla mitään silti tehdä, Katainen ajattelee vain tyylipisteitä ja koreografioita mitä se näkee hallituksessaan.

Tämä hallitus käy kuin jyrä polkemaan demokratiaa. :(
Ketään niiden ylpeys ei kestä kuulemaan, ei vaikka kuinka itkuhälyttimet huutaa tuskassa.

Tämänkö me ollaan ansaittu, niin että pääministerin tasolta sanotaan että me ollaan ne syylliset.

"kestävän kehityksen malli" menossa kestävään tuhoon.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Joku vain saa yksinkertaisesti sanouduttua hyväveli-järjestelmästä itsensä irti.

http://www.siuntionperussuomalaiset.fi/blogi/2013/...

”Lohjan kokoomuksen äänikuningas Janne Laakkonen on siirtynyt kokoomuksesta Perussuomalaisiin. Kokoomuksen hallitustyöskentelyn linjattomuus ja hyvä veli -järjestelmällä sovitut luottamuspaikat olivat Laakkoselle viimeinen pisara.

Käyttäjän JannePihlaja kuva
Janne Pihlaja

Olen itseasiassa tuosta tapauksesta juuri kirjoittanut edellisen blogikirjoitukseni. Laakkonen ei todellakaan ole ollut sitä porukkaa Kokoomuksessa, joka olisi halunnut uudistaa Kokoomusta vallitsevasta tilanteesta. Laakkosella oli vain oma lehmä ojassa. Sen tulevat perussuomalaiset vielä huomaamaan.

http://jannepihlaja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14807...

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Kassothan kuinka uusikoti alkaa tuntua kodilta.
Eiköhän ne ole saaneet jo jonkinaikaa tutustuakkin, kun ottivat vastaan.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni

Nostan hattua kokoomusnuorille rohkeasta ja rehellisestä ulostulosta tavoiteohjelmansa kanssa. On vain valitettavaa, että kokoomusnuoret antavat ideologian hämärtää näkökulmaa liikaakin. Olen yrittänyt haastaa ihmisiä keskusteluun taantuman syvimmästä luonteesta, sen sijaan, että sitä käytettäisiin esim. rasismin oikeuttavana argumenttina (rajat kiinni, ei kehitysapua, kiihottaminen kansanryhmää vastaan), sillä totuus on ettei syyttävän sormen osoittaminen ulkomaalaisiin ole ratkaisu, päinvastoin, sillä
1. Se vaikeuttaa huoltosuhdeongelman ratkaisua. Me tarvitsemme enemmän ulkomaalaisia työntekijöitä tulevaisuudessa, emme vähemmän.
2. Ulkomaalaisvastaisuuden tuominen tähän keskusteluun jakaa eri keskusteluosapuolia eri poteroihin sen sijaan, että yhdistyisimme yhdeksi ryhmäksi puolustamaan suomalaista hyvinvointia.

Meidän pitäisi tietenkin ymmärtää tämän taantuman luonne. Itse päädyin tällaiseen johtopäätökseen:
http://juhajuoni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/148387-t...

Keskustelua. Ei vihaa. Kiitos.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Suosittelen vahvasti lukemaan tuon linkin tekstin.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Olipas siellä linkki. :)
Mietin mitenkähän tuo on jääny väliin, mutta taisin olla lapissa juuri silloin.

Toimituksen poiminnat